Boka om Tjønnbakkvegen

bok
UTSALG!!  Vi selger nå til sterkt redusert pris, kun kr. 100.
Sikre julegavene.  "Først til mølla"!!!
Kjøp boka her. 
Vi kan sende den i posten, 
eller du kan selv hente den på Otta.

Boka koster 100 kroner
(+ porto). Vi har 126 gjester og ingen medlemmer på besøk.

Vinteren står for døren

Veg 23 nov 2021Vegbommen er nå åpen, og kjøring skjer (som normalt) på eget ansvar.  
Vi legger ut melding her på hjemmesiden når veien stenges helt for bilkjøring. 
God tur!

Nygruset veg

Audun Hoff har nå sørget for at ikke mindre enn 422,8 tonn, dvs. 264 kubikk med grus er fordelt vegbanen. Forghåpentlig gir dette en stabil vegsåle, som kan høvles og gi en god vegstandard fremover.
sand

Referat fra årsmøtet 2021

Du finner referatet fra årsmøtet på denne linken.
Kort fortalt er det ikke så mye som har endret seg i det siste året. Selve bommen har blitt skiftet ut til en helt ny.
Trafikken har stabilisert seg, og har veldig små endringer fra årene før. 
Vinteren kom relativt sein i fjor, noe som resulterte i at veien kunne kjøres nesten helt frem til jul.  
Gruppen som har arbeidet med tiltak for å redusere hastigheten i veien foreslår at hastigheten bør endres til 20 km/t.  Det ble ikke konkludert eller vedtatt noe i den forbindelse. 

Vi ønsker Tarjei Myklebust velkommen som ny deltaker i styret.  Han vil ta en gjennomgang av skiltingen på veistrekningen fra reinsbommen og ned til betalingsanlegget, og se på hvordan denne eventuelt kan gjøres bedre. 


Vegen er åpen inn til Spranget

ReinSom vanlig ble veien også i år åpnet den 15. juni.  Her er Ivar Bekkemellem, Magne Thøring og Rudolf inne ved parkeringen ved Spranget. 

Betalingsanlegget har ikke spilt helt etter notene de siste dagene.  Flere har hatt problemer med å kunne betale. Forhåpentlig blir det hele tunet og rettet opp i morgen, onsdag 16. juni.  Da får i besøk av NorTronic sin servicevogn. Vi beklager selvsagt de problemer som dette har forårsaket. 

Bomkortene har fungert som de skal.  Det  har i år vært noen få episoder med at noen forsøker å bruke kortet i betalingsterminalen.  Det vil ikke fungere!  Bomkortene har sin egen leser, dvs. to, en til personbiler og en til traktorer/lastebiler. De hvite leserne sitter over hverandre, på den oransje søylen, før du kommer til den vanlige betalingsterminalen.  

Sommeren er her..

Kopi fra dagens Facebook:

tjonnbakken 1 6 2021

 

Veien er nå klar for litt tyngre trafikk

Veien er nå inspisert av våre to vegkyndige pensjonister.  De sier at vegen fint nå kan tåle litt tyngre trafikk (traktorer etc.). Den er nyhøvlet og fremstår som god. Kun et par litt fuktige partier.
Fortsatt er det derfor begrensninger på massetransport (lastebiler/traktorer med tungt lass).  Med det finværet som vi nå har, så er vegen snart helt klar for sommerens påkjenninger.
Styret ønsker å presisere at det ikke er tillatt med beltegående maskiner i veien.  Det gjelder uansett størrelse.  Disse må fraktes med tilhenger eller spesialbil. Du som bestiller denne type tjenester har plikt til å informere om denne begrensning til den entreprenør eller gravemaskinfirma som hyres inn.

Har du hytte på en av sidevegene, så er det fortsatt noen begrensninger på hva som kan kjøres der.  Lengre flate partier kan godt være problematiske. De veiene som ikke blir brøytet kan også by på utfordringer, bl.a. Ranglarhøvegen. Ta eventuelt kontakt med ditt veglag.

Pinsen ble godt utnyttet, og vi hadde ca. 100 biler gjennom bommen. Halvparten var hyttefolk med bomkort. Bommen fungerte utmerket, uten noen innrapporterte problemer. God sommer!!