Ved bommen

 

Rondane 

 

yr logoVi har 57 gjester på besøk.

Så var vegen åpen!


Vegen er nå åpen for mindre kjøretøy (personbiler).   Utbommen er litt problematisk, og vi ber om at dere er forsiktige på at denne kan gå ned uten varsel. Det er sløyfen i betongen som ikke helt har kontakt med sensoren. 

Vegen åpnes for trafikk torsdag den 25. mai.

Så har vegstyret annonsert åpning av vegen. Det skjer torsdag den 25. mai.  Værmeldingene ser fine ut, og det har tørket godt opp. Tirsdag meldes det likevel en del regn, og det ventes derfor med åpning til torsdag.
Denne helgen har det vært stor utfart i fjellet, og mange har parkert nede på Mysusæter, og tatt seg oppover langs vegen i Tjønnbakken til fots.
Vegstyret, sammen med Håkon Nårstad sørget for å brøyte fra Indretjønn og inn til Spranget.  Det var stedvis veldig mye snø, og det ble en del arbeid med å åpne stikkrenner og lede bort smeltevann.  Men det ble også tid til noen pauser i solen, der Magne fikk tatt noen bilder, som vi bringer under.    

 

 

Tørker godt opp

Her har Håkon sendt et nytt bilde som viser at vegen nå tørker godt opp.  Lørdag blir det brøytet videre innover mot Spranget.
Det er ennå ikke tatt stilling til når det åpnes for trafikk.


3 bilder fra Håkon

Her har Håkon Nårstad sendt 3 bilder fra dagens arbeid på Tjønnbakken. Han sendte også en video fra en flomstor bekk fra Indretjønn (se youtube-link), i en litt dårlig mobiltelefon-kvalitet.
Det ser ut som det har gått fint i forhold til hyttene på nedsiden, slik jeg tolker Håkons kommentar, - "Ja, det kunne gått skikkelig gale her"..

Brøyting!


Snøsmeltingen har virkelig tatt fart. Det har også Håkon Nårstad, som nå er igang med brøytingen oppover bakkene til Tjønnbakken. Også Storulvegen og Bergetjønnvegen blir brøytet. 
Hva dette betyr for når vi kan åpne vegen for biltrafikk gjenstår å se.  Den må tørke og sette seg, før vi åpner bommen for bilene.  

Neppe åpning av vegen før 17. mai

6. mai:
Vegen er fortsatt ikke brøytet, og det blir neppe åpning  før pinse.  Vi kommer med oppdatering når noe skjer der oppe!

 

Våren lar vente på seg, og styret har pr. nå ingen umiddelbare planer for når vegen kan åpnes.  Vi håper jo det ikke blir så lenge etter 17. mai, sier Magne Thøring, men det er alltid værgudene som bestemmer. Vegen blir normalt brøytet når snøsmeltingen virkelig tar til, -og så skal den tørke noen dager. 
Værmeldingen for uka som kommer viser at det ikke blir den store snøsmeltingen den kommende tid. Normalt åpnes vegen til pinse, men det er selvsagt veldig væravhengig. Men, når varmen kommer, så kan det gå raskt. Tidligste åpning var 10. mai, - det var i 2019.  Her et bilde fra i dag, 25. april.